Hvordan opprette en funksjonell og ryddig nettside

I forbindelse med en eksamensoppgave i digital markedsføring laget vi i en gruppe på tre personer for å opprette en nettbutikk. Vi har hatt en måned på å fullføre prosjektet. Jeg trodde ikke vi ville komme i mål, men med gode rutiner har det gått ganske så greit. Jeg ønsker å dele noen tips med dere om hvordan man får opp nettbutikken og gjør den velfungerende. 

Det første steget er å velge riktig Platform. Shopifyer en Platform jeg vil anbefale på det sterkeste. Den er enkel i bruk. Samtidig har shopify mange funksjoner. Dette kan være litt forvirende for noen i starten, så ta deg god tid og trykk deg gjennom for å få en oversikt over de forskjellige funksjonene. Shopify er verktøyet vi har benyttet i min eksamensoppgave.

(Skjermbilde fra vår nettside)

Det er viktig at du har en klar og god ide. Finn ut hva du ønsker å selge, se på konkurransebildet. Er det mulig at du kan slå de som allerede er i den bransjen? Navn er også en viktig del av nettbutikken. Prøv å finne noe som ikke er for komplisert eller vanskelig, men lett for kunder forholde seg til. 

Når det kommer til design av nettbutikkener det mange ulike retninger å gå. Det finnes bilder og temaer inne i shopify som du kan bruke. Eller du kan lage din egen. En side du da kan bruke er pixels.com. Pixels er en side med bilder uten copyright. Jeg hadde anbefalt å lage en header, slik at kunder umiddelbart får en ide om hva du selger, og vekker interesse. Headeren kan du lage inne i shopify. En ide er å gjøre som bildet over viser. Ta et bilde som representerer dere som butikk, legge på navnet deres og slagord. I vår eksamensoppgave har vi skrevet tydelig i headeren at dette er en eksamensoppgave. Grunnen til dette er fordi vi er en fiktiv nettbutikk. 

Det er lurt å lage en logo, grunnen til det er fordi kunder husker bedre bilder enn tekst. Dette kan gjøres enkelt ved å søke i google, eller lage den i et Word dokument. 

(skjermbilde fra vår nettside)

E-post markedsføringer en veldig god måte å bygge seg en kundeliste, men e-post markedsføring er også mye mer enn det. En fordel med e-post markedsføring er de allerede er inne i systemet når de legger inn e-posten sin. Under kommer tre viktige punkter du må få meg deg når det kommer til e-post markedsføring. 

  • Det er viktig å få kunden til å gi fra seg e-posten sin: 

Konkurranser og Rabattkoder er et fint sted å starte. Ved å dra i gang en konkurranse må kundene legge igjen e-post for å kunne delta. Samtidig er det viktig og tenkte seg godt om hva de eventuelt kan vinne. Premiene må passe til kundegruppen. 

  • Velge riktig verktøy: 

Når det kommer til hvordan nyhetsbrevet skal lages finnes det flere forskjellige verktøy. MailChimp er virkelig et verktøy jeg vil anbefaler deg, dette verktøyet er veldig enkelt og har alle funksjonene på et sted. Med MailChimp kan du designe nyhetsbrevet ditt akkurat slik du ønsker. Du kan også lage pop-up vinduer for å samle inn e-post. Det er større sjanse at de som handler legger igjen mailen sin hvis det popper opp et vindu som forteller dem akkurat hva de skal gjøre. Vi har brukt MailChimp til vår nettside. 

  • Velge riktig type e-post:

Du kan bruke nyhetsbrev, tilbudsmail, kunngjøringer, invitere til arrangementer og transaksjonsmeldinger. Det er mange forskjellige typer mail. Her må du finne ut hva som fungerer best for deg. Men pass på at mail typen passer til din type butikk og det budskapet du ønsker å dele. 

Gjør nettbutikken din synlig. Opprett sosiale medierkontoer til din nettbutikk. Bruk det som en kanal for å samle inn e-post adresser. I vår eksamensoppgave har vi fått flest e-post adresser gjennom bruk av Instagram. 

(Skjermbilde fra nettsiden vår)

Bildet over er et eksempel på hvordan et pop-up vindu kan se ut. De må komme tydelig fram hva kunden skal gjøre. 

Kilder: Even Ødegård og Eivind Bodding fra Markredsføringspodden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *